CEVİZLİ LOKUM YAPALIM 1
1 KİLO SÜT (1 su bardağını mayayı eritmek için ayır)
YARIM TABLET YAŞ MAYA (1 Pakette 4 tablet oluyor.1 tabletin yarısı kullanılacak)
2 KAŞIK ŞEKER
TUZ
YARIMSU BARDAĞI SIVIYAĞ ( Ayrıca hamuru yoğurmak içinde sıvıyağ gerekli)
ALDIĞI KADAR UN
YARIM KG İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ ( Susamyada haşhaş ta olabilir)
YENİ BAHAR ( Lokum baharı diyorlar Bursada)
ÜZERİ İÇİN YUMURTA SARISI
- BİR SU BARDAĞI ILIK SÜT İLE ŞEKERİ VE MAYAYI ERİTELİM.
- UNU HAVUZ GİBİ AÇIP ,İÇİNE BU KARIŞIMI VE YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ İLAVE EDELİM.
- HAMURU İYİCE YOĞUR.
- BİRA YOĞURDUKTAN SONRA SIVIYAĞ İLAVE ET.TEKRAR YOĞURMAYA DEVAM ET.
- (BURADAKİ SIVIYAĞ MİKTARI HAMURUN DURUMUNA GÖRE AYARLANACAK , KOLAY YOĞURULACAK ŞEKİLDE YAĞ İLAVE EDİLECEK)
- HAMUR KULAK MEMESİ KIVAMINA GELECEK VE MAYALANMAYA BIRAKILACAK
- HAMURUN MAYALANACAĞI KAP GENİŞ OLSUN Kİ MAYALANMA SIRASINDA YERE TAŞMASIN.
- MAYASI GELEN HAMURDAN BİR KISIM ALINARAK TEZGAHA SIVIYAĞ SÜREREK İNCE AÇILACAK.MERDANEYİ ÖNEREBİLİRİM.
- İÇİNE YENİBAHARLA HARMANLANMIŞ CEVİZ HAMURUN KIVRILACAK KENARINA BOYDAN BOYA SERPİLECEK.
- RULO YAPILIP BIÇAKLA 3 PARMAK KALINLIĞINDA KESİLİP , YAĞLANMIŞ DERİN TEPSİYE KESİLMİŞ TARAFI YUKARIYA DOĞRU DİZİLECEK.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP FIRINA 200 C PİŞİRECEĞİZ.
- ÇIKINCA ÜZERİNE SU SERPİP SOFRA BEZİ İLE TEPSİYİ SARALIM Kİ KENDİ BUHARINDA YUMUŞASIN.
- AFİYET ŞEKER OLSUN
Etiketler: BURSA YEMEKLERİ
1 Yorum:
Cevizli Lokum tarifiniz güzel, ellerinize sağlık.
Bayramınızı en güzel dileklerle kutlar, ailenize sağlık ve mutluluklar dilerim.
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa